Wersje kompatybilne
Polpettone di patate con speck e formaggio filante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 400 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 1 uovo
- 40 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 80 g di pangrattato + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
-
120
g di Fontina a fette
lub 120 g di Edam (formaggio olandese) o Gouda a fette - 120 g di speck a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1135.3 kJ / 271.3 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 22.7 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 690.8 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r821744