Polpettone di ceci e spinaci
TM6

Polpettone di ceci e spinaci

2.4 (23 oceny)

Składniki

  • 600 g di acqua
  • 300 g di patate, pelate e a pezzi (2-3 cm)
  • 300 g di spinaci freschi, lavati
  • 20 g di erbe aromatiche fresche miste (es. rosmarino, salvia, timo, origano)
  • 15 g di semi di lino
  • 35 g di senape (opcjonalnie)
  • 30 g di pangrattato + q.b.
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 2 - 3 pizzichi di sale
  • 2 - 3 pizzichi di pepe nero macinato
  • 300 g di ceci lessati (vedere consigli)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
714 kJ / 170.7 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
23.1 g
Tłuszcz
6.1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
5.6 g
Sód
558.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r821743