Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salsa
- 300 g di cipolla a pezzi
- 2 spicchi di aglio
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 foglia di alloro secca
- 1 peperoncino piccante fresco
-
2
cucchiaini di dado per brodo di carne
lub 2 dadi per brodo di carne - 250 g di passata di pomodoro
- 20 g di salsa Worcestershire
- 150 g di prosciutto cotto a pezzi
- 330 g di birra
- 150 g di vino bianco
- 50 g di brandy
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di acqua
Terminare la preparazione
- 12 fette di pane bianco in cassetta
- 6 bistecche di manzo (girello)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 6 fette di prosciutto
- 6 fette di salame
- 6 fette di salsiccia cruda
- 12 di salsicce fresche portoghesi (linguiças), a metà
- 12 fette di Edam (formaggio olandese)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4588.7 kJ / 1096.7 kcal
- Białko
- 73.5 g
- Węglowodany
- 39.6 g
- Tłuszcz
- 67.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 336.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r775925