Insalata di farro vegetariana
TM6

Insalata di farro vegetariana

4.9 (95 ocen)

Składniki

Emulsione al basilico

  • 10 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • ½ cipollotto
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 40 g di olio extravergine di oliva

Verdure

  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 50 g di porro a fettine sottili
  • 150 g di carote, pelate e a cubetti (2 cm)
  • 150 g di zucchine a cubetti (2 cm)
  • 150 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm)
  • 150 g di peperoni rossi a pezzi (2 cm)
  • 150 g di peperoni gialli a pezzi (2 cm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato

Farro perlato

  • 250 g di farro perlato
  • 15 g di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • 550 g di acqua

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
638.4 kJ / 152.6 kcal
Białko
4.1 g
Węglowodany
17.7 g
Tłuszcz
7.8 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Błonnik
2.6 g
Sód
330.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r767561