Sponge cake al tè matcha e ciliegie
TM6 TM5 TM31

Sponge cake al tè matcha e ciliegie

3.5 (8 ocen)

Składniki

Pan di Spagna

  • 150 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 5 g di tè matcha in polvere
  • 4 uova
  • 100 g di zucchero
  • burro q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci

Salsa alle ciliegie

  • 250 g di ciliegie, denocciolate
  • 30 g di zucchero
  • 5 g di fecola di patate
  • 40 g di vino bianco secco

Crema

  • 300 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 50 g di latte condensato zuccherato
  • 200 g di ricotta fresca, ben scolata

Terminare la preparazione

  • 50 g di limoncello
  • 1 cucchiaino di tè matcha in polvere

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
1171 kJ / 279.9 kcal
Białko
7.5 g
Węglowodany
31.6 g
Tłuszcz
13.5 g
Tłuszcz nasycony
6.2 g
Błonnik
0.7 g
Sód
162.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r716511