Tortellini in brodo

4.7 46 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porzioni

Składniki

Ripieno
  • 80 g Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di carne di manzo tipo lombo a pezzi (2-3 cm)
  • 150 g di mortadella a cubetti (2-3 cm)
  • 100 g di prosciutto crudo a fette
  • 1 uovo
  • ½ cucchiaino di noce moscata in polvere
  • ½ cucchiaino di sale
Pasta
  • 300 g di farina
  • 100 g di farina di semola di grano duro
  • 4 uova
  • 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
  • 1 cucchiaino di sale
  • farina di semola di grano duro per spolverizzare
Terminare la preparazione
  • 2000 - 3000 g di brodo di carne o di cappone

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 433.3 kcal / 1812.8 kJ
Białko 30.2 g
Tłuszcz 15.4 g
Węglowodany 43 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Sód 1831.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji