Plumcake salato con cavolfiore e arachidi
TM6 TM5 TM31

Plumcake salato con cavolfiore e arachidi

4.1 (11 ocen)

Składniki

  • 500 g di acqua
  • 250 g di cimette di cavolfiore
  • pangrattato q.b.
  • 60 g di arachidi tostate
  • 160 g di latte
  • 220 g di farina
  • 3 uova
  • 50 g di olio di arachidi
    lub 50 g di olio di semi di girasole
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 100 g di Edam (formaggio olandese) a cubetti (circa 1.5 cm)
    lub 100 g di formaggio, semistagionato (Gruviera, Emmental, Fontina), a cubetti (circa 1.5 cm)
  • 15 g di lievito istantaneo per torte salate

Wartości odżywcze
na 1 Ricetta completa
Kalorie
9112 kJ / 2178 kcal
Białko
84 g
Węglowodany
200 g
Tłuszcz
118 g
Tłuszcz nasycony
36 g
Błonnik
14 g
Sód
3.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r677551