Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpettine di carne e carote
-
½
mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
lub ½ mazzetto di coriandolo fresco, le foglioline lavate e asciugate - 3 spicchi di aglio
-
1
peperoncino rosso piccante fresco, fresco, privato dei semi, a pezzi
lub 1 cucchiaino di peperoncino, in polvere - 1 cipolla, tagliata a metà
- 200 g di carote, a pezzi
- 500 g di carne trita mista
- 1 cucchiaino di senape
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe macinato
Ratatouille e finitura
- 1 cipolla, tagliata a metà
- 2 spicchi di aglio
- 10 g di burro chiarificato
- 150 g di pomodoro, a pezzi
- 1 peperone rosso, a pezzi
- 250 g di melanzana, a cubetti (3 cm)
- 250 g di zucchina, a cubetti (3 cm)
-
1
cucchiaino di timo secco
lub 1 cucchiaino di origano, secco - ½ cucchiaino di sale
- ¼ cucchiaino di pepe macinato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1658 kJ / 396 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r475482