Dzięki najnowszej aktualizacji oprogramowania, urządzenie TM6 wzbogaci się o innowacyjne i ekscytujące tryby i nowości!
Co może być lepszego od czytania kolejnych kroków przepisu? Zobaczyć je w postaci filmu!
Na pewno nie raz zdarzyło Ci się napotkać na długi opis techniki formowania i dekorowania ciasta. Jaki jest najprostszy sposób na zrozumienie instrukcji? Obejrzeć film! Oglądanie filmów z krokami w wybranych przepisach na ekranie TM6 jest teraz możliwe w ramach funkcji gotowania z ustawieniami. Ta nowość jeszcze bardziej ułatwi wykonanie kolejnych kroków przepisu. Filmy masz pod ręką, kiedy są najbardziej potrzebne!
Krótkie filmy, które pobudzą Twoją kreatywność i apetyt!
Czy podczas przeglądania Cookidoo® trafiłeś na nasze inspirujące filmy? Teraz możesz odtwarzać je również bezpośrednio na ekranie dotykowym Twojego urządzenia Thermomix® TM6! Rozwiń swoją kreatywność!
Gotowanie jajek jeszcze nigdy nie było tak łatwe.
Jak ugotowane jajka lubisz najbardziej? Na twardo? Z delikatnym kremowym żółtkiem? A może lekko płynne? Nic prostszego, po prostu wybierz żądany stopień, a Thermomix® TM6 ugotuje dokładnie takie jajka, na jakie masz ochotę.
Wskazówki:
• W naczyniu miksującym można ugotować od 2 do 6 jajek jednocześnie.
• Po włożeniu jajek do naczynia miksującego, należy napełnić je wodą do oznaczenia 1 litr.
• Używaj jajek średniej wielkości, wyjętych prosto z lodówki.
Podgrzewanie i odgrzewanie w precyzyjnie dobranej temperaturze, zawsze we właściwym momencie
Nowy tryb pozwala na podgrzewanie np. mleka (bez doprowadzenia do wrzenia), jedzenia dla najmłodszych w temperaturze 37ºC, zup i wielu innych potraw. Idealny do podgrzewania płynów i kremowych potrawek lub gulaszy.
Wskazówka:
• Do podgrzewania większych ilości lub potraw o gęstej konsystencji, np. sosu bolońskiego, można użyć motylka, co zapobiegnie rozpadaniu się kawałków składników w trakcie podgrzewania.
Różne składniki, optymalne rezultaty.
Odpowiednie ustawienie Mycia Wstępnego ułatwi mycie właściwe. Wystarczy wybrać jedną z 4 opcji: po cieście, uniwersalne, po tłuszczu i karmelu oraz po przypaleniu, aby ułatwić sobie życie i rozpuścić nawet najtrudniejsze do usunięcia składniki, takie jak zastygnięty karmel.
Wskazówka:
• Zawsze zakładaj miarkę na pokrywę naczynia miksującego.