Insalata di lenticchie e menta
TM31 TM5 TM6

Insalata di lenticchie e menta

4.7 (58 ocen)

Składniki

  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 30 g di succo di limone, spremuto fresco
  • ½ cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 1200 g di acqua
  • 200 g di lenticchie secche
  • 200 pomodorini ciliegia in quarti
  • 1 cipolla rossa a fette sottili (1-2 mm)
  • 8 - 10 foglie di menta fresca, lavate ed asciugate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1234 kJ / 295 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
28.3 g
Tłuszcz
15.6 g
Błonnik
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r98563