Sernik jogurtowy

Sernik jogurtowy

4.5 414 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz.
16 porcji

Składniki

Ciasto
  • 100 g masła o temp. pokojowej, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia tortownicy
  • 110 g cukru
  • 180 g biszkoptów okrągłych
Masa jogurtowa
  • 5 jajek
  • 1 szczypta soli
  • 750 g jogurtu naturalnego wykonanego w TM
    750 g jogurtu naturalnego
  • 250 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
  • 40 g kaszy manny
  • 10 g ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 233.8 kcal / 978.2 kJ
Białko 5.4 g
Tłuszcz 14.8 g
Węglowodany 20.1 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Sód 176.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji