Wersje kompatybilne
Menú: Crema de verduras. Albóndigas de lentejas en salsa
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Albóndigas de lentejas
- 180 - 200 g de cebolla en cuartos
- 1 diente de ajo
- 60 g de zanahoria en trozos
- 500 g de lentejas cocidas (en conserva)
- 20 g de maicena
- 30 g de semillas de sésamo blanco
- 30 g de pipas de girasol
- 1 pellizco de cúrcuma molida
- 1 pellizco de curry en polvo
- 2 cucharaditas de especias variadas morunas
- 1 cucharadita de sal
- 50 g de pan rallado
- 80 g de copos de avena
Crema de verduras
- 180 - 200 g de cebolla en cuartos
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 300 g de calabacín pelado, en trozos
- 160 g de zanahoria en trozos
- 700 g de pulpa de calabaza en trozos
- 700 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
Salsa
- 20 g de maicena
- 60 g de nata vegetal
- 80 g de mostaza de Dijon
- 40 g de kétchup
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1688 kJ / 404 kcal
- Białko
- 15.7 g
- Węglowodany
- 45.9 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 12.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r98072