Urządzenia i Akcesoria
Zielone szparagi z łososiem i jajkami w koszulkach
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
300 - 350 g zielonych szparagów
-
200 g filetów z łososia, świeżych pokrojonych w paski o szer. 2 cm
-
sól do przyprawienia ryby i jajek
-
pieprz czarny, mielony do przyprawienia ryby i jajek
-
sok z cytryny świeżo wyciśnięty, do przyprawienia ryby
-
4 jajka
-
500 g wody
-
pomidorki cherry przekrojone na pół, do podania (ok. 200 g)
-
1 awokado pokrojone w 1 cm kostkę (ok. 130 g)
-
kiełki słonecznika do podania (ok. 100 g)
-
1 granat (opcjonalnie) tylko miąższ (ok. 100 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
181.1 mg
Białko
21.3 g
Kalorie
1303.9 kJ /
311.7 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Węglowodany
7.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska