Urządzenia i Akcesoria
Rhabarber-Streuselkuchen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
24 Stücke
Składniki
-
Zucker400 g
-
Vanillezucker2 TL
-
Bio-Zitrone Schale dünn abgeschält und Saft gepresst1
-
Butter in Stücken250 g
-
Eier2
-
Weizenmehl, glatt400 g
-
Weinstein-Backpulver2 TL
-
Salz½ TL
-
Topfen, 20% Fett1000 g
-
Vanillepuddingpulver1 Päckchen
-
Rhabarber geschält, in Stücken (3 cm)700 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Stück
Białko
8 g
Kalorie
1116 kJ /
267 kcal
Tłuszcz
12 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
32 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
So genießt Österreich II
73 Przepisy
Austria
Austria