家常蔥爆蝦
TM5 TM6

家常蔥爆蝦

4.7 (37 ocen)

Składniki

  • 2 茶匙 油
  • 10 克 薑 ,切片
  • 2 根 蔥 ,切段,分蔥白和蔥綠
  • 300 克 草蝦 ,剪去頭鬚腳,去腸泥
  • 1 大匙 米酒
  • ¼ 茶匙 鹽 ,或依個人口味調整
  • 1 根 新鮮紅辣椒 ,切斜片 (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
561 kJ / 154 kcal
Białko
22 g
Węglowodany
1.1 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r96872