Urządzenia i Akcesoria
Risotto z boczkiem i pieczarkami
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
2 porcje
Składniki
-
200 g wody
-
½ kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)½ łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
30 g sera parmezan przekrojonego na pół
-
3 ząbki czosnku
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
200 g pieczarek przekrojonych na pół
-
170 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w 1 cm kostkę
-
120 g ryżu do risotto np. arborio
-
50 g białego wina, wytrawnego
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego
-
10 g masła
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2149 mg
Białko
27.5 g
Kalorie
2579 kJ /
616 kcal
Tłuszcz
30.5 g
Błonnik
4.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
57 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEPISY DLA DWOJGA
10 Przepisów
Polska
Polska