Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z indykiem i awokado
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
2 porcje
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej
-
10 g szczypiorku, świeżego drobno pokrojonego
-
150 g awokado pokrojonego na kawałki
-
5 - 10 g soku z limonki świeżo wyciśniętego
-
20 g majonezu
-
400 g filetów z piersi indyka, bez skóry pokrojonych w 2 cm kostkę
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
10 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1055 mg
Białko
46 g
Kalorie
2326 kJ /
556 kcal
Tłuszcz
38 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
8 g