Tortino di carciofi, prezzemolo e menta
TM31 TM5 TM6

Tortino di carciofi, prezzemolo e menta

4.2 (50 ocen)

Składniki

  • 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
    lub 30 g di pecorino a pezzi (3 cm)
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 mazzetto di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio piccolo (opcjonalnie)
  • 160 g di carciofi, puliti dalla barba interna e in quarti
  • 6 uova
  • 2 pizzichi di sale
  • 400 g di acqua

Wartości odżywcze
na 6 porzioni
Kalorie
745 kJ / 178 kcal
Białko
10 g
Węglowodany
0.7 g
Tłuszcz
15 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r95080