Ghirlanda di bignè natalizia

Brak ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
10 porzioni

Składniki

Crema pasticciera
  • 750 g di latte
  • 190 g di zucchero
  • 60 g di farina tipo 00
    60 g di amido di riso
  • 3 stecche di vaniglia i semini estratti
    1 ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 10 tuorli
Pasta Choux
  • 300 g di acqua
  • 160 g di burro a pezzi
  • 2 pizzichi di sale
  • 4 cucchiaini di zucchero (opcjonalnie)
  • 240 g di farina tipo 00
  • 6 uova (da 55-60 g circa)
Terminare la preparazione
  • 150 g di cioccolato fondente a pezzi

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 131.1 mg
Białko 13.6 g
Kalorie 2230.1 kJ / 533 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Błonnik 2.5 g
Tłuszcz nasycony 15.9 g
Węglowodany 53.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...