Urządzenia i Akcesoria
Dubai chocolate pistachio crêpes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 45 min
12 pieces
Składniki
-
kataifi pastry30 g
-
butter plus an extra 1 tbsp to fry40 g
-
milk plus extra if needed360 g
-
plain flour150 g
-
eggs2
-
sea salt1 pinch
-
pistachio cream (see Tip)100 g
-
icing sugar15 g
-
tahini15 g
-
mascarpone cheese75 g
-
dark chocolate broken into pieces (2 cm)100 g
-
pouring (whipping) cream40 g
-
shelled unsalted pistachio nuts roughly chopped2 tbsp
-
edible gold glitter (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
89.5 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1122.9 kJ /
268.4 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1.5 g
Tłuszcz nasycony
8.3 g
Węglowodany
22.7 g