Urządzenia i Akcesoria
Dubai pistachio macarons
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
32 pieces
Składniki
-
kataifi pastry50 g
-
blanched almonds60 g
-
shelled unsalted pistachio nuts50 g
-
icing sugar110 g
-
egg whites100 g
-
white sugar100 g
-
gel food colouring (green - see Tips)
Kataifi filling
-
shelled unsalted pistachio nuts35 g
-
pistachio cream (see Tips)170 g
-
tahini15 g
Chocolate
-
dark chocolate broken in pieces (2 cm)125 g
-
coconut oil1 tsp
Assembly
-
edible gold leaf to decorate
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
21.3 mg
Białko
2.3 g
Kalorie
483.4 kJ /
115.5 kcal
Tłuszcz
6.2 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
13.1 g