Wersje kompatybilne
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 spicchi di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di carote, pelate e a cubetti (1-2 cm)
- 300 g di zucchine a cubetti (1-2 cm)
- 300 g di melanzane violette rotonde a cubetti (1-2 cm)
- 100 g di peperoni gialli a pezzi (1-2 cm)
- 2 cucchiaini di sale + q.b.
- 100 g di pomodori datterino a metà
- 1200 g di acqua
- 200 g di chicchi di quinoa
- 2 uova
- 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
-
1
fetta di prosciutto cotto, consentito da prontuario
(opcjonalnie)
lub 2 fette di formaggio, consentito da prontuario (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1088 kJ / 260 kcal
- Białko
- 10.1 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r93039