Steamed Chinese Vegetables

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • spring onion trimmed and cut into thirds
    1
  • long red chili destemmed, cut in half, deseeded if preferred
    1
  • fresh ginger peeled
    ¼ inch
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    ½ oz
  • tamari sauce gluten free (see Tip)
    2 tsp
  • sesame oil
    2 tsp
  • pure maple syrup
    2 tsp
  • ground black pepper
    1 pinch
  • water
    35 oz
  • broccoli broken into florets
    9 oz
  • pak choy cut into quarters lengthways
    5 oz
  • sugar snap peas cut into halves
    5 oz
  • crispy fried shallots to garnish
  • fresh cilantro leaves to garnish

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6.9 g
Kalorie 587.8 kJ / 140 kcal
Tłuszcz 7.9 g
Błonnik 6.4 g
Węglowodany 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...