Papitas cocktail a la huancaína

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 min
4 portion

Składniki

Cocción de las papas
  • 500 g de agua
  • 1 cucharadita de sal
  • 500 g de papas cocktail amarillas enteras
Salsa huancaína
  • 250 g de queso fresco cortado en cubos
  • 3 ajíes amarillos sin pepas ni venas, previamente blanqueados (ver sugerencia)
    60 g de pasta de ají, amarillo
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta negra recién molida
  • 170 g de leche evaporada
  • 1 yema de huevo duro (opcional)
  • 30 g de aceite de girasol
  • 6 - 12 huevos de codorniz cocidos (opcional)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1148.3 mg
Białko 13.5 g
Kalorie 1264.6 kJ / 302.3 kcal
Tłuszcz 19.3 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Węglowodany 19.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...