Wersje kompatybilne
Timballo al forno con zucchine (senza glutine)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Timballo
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di zucchine a rondelle (3-5 mm circa)
- 1 pizzico di sale
- 250 g di pasta di riso (formato a piacere)
- 10 g di burro
Besciamella
- 500 g di latte intero
- 40 g di amido di mais (maizena), consentito da prontuario
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 1 pizzico di noce moscata
- 50 g di burro a pezzi
Terminare la preparazione
- 100 g di prosciutto cotto a cubetti, consentito da prontuario
- 100 g di formaggio fondente (Edamer, Emmental, Gouda, Fontina) a cubetti, consentito da prontuario
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2786 kJ / 666 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 65.7 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r92585