Urządzenia i Akcesoria
Kimchi Tofu Soup
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves unpeeled2
-
cooking oil20 g
-
yellow onion sliced100 g
-
kimchi (Korean fermented vegetable) sliced (3 cm)200 g
-
chicken stock300 g
-
water300 g
-
gochujang (Korean chilli paste)60 g
-
salt1 tsp
-
sugar½ tsp
-
silken tofu cut in cubes (2 cm)400 g
-
coriander leaves1 sprigs
-
fresh green chilli sliced, to garnish1
-
fresh red chilli sliced, to garnish1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1405.2 mg
Białko
13.5 g
Kalorie
868.1 kJ /
207.5 kcal
Tłuszcz
11.2 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
16.4 g