Urządzenia i Akcesoria
Kam Heong Chicken
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 portions
Składniki
-
chicken cut into 4 cm pieces500 g
-
light soy sauce2 tsp
-
oyster sauce2 tsp
-
cornflour (starch)1 tsp
-
cooking oil plus extra 1 tbsp50 g
-
shallots100 g
-
garlic cloves3
-
dried shrimp soaked to soften10 g
-
curry leaves10 g
-
fresh lemongrass white part only1
-
bird's eye chilli (chilli padi)5
-
curry powder1 ½ tbsp
-
oyster sauce1 tbsp
-
light soy sauce1 tbsp
-
dark soy sauce½ tsp
-
sugar2 tsp
-
water60 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
629.6 mg
Białko
28 g
Kalorie
2060.6 kJ /
492.5 kcal
Tłuszcz
35.9 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
7.8 g
Węglowodany
17.5 g