Urządzenia i Akcesoria
Knoblauch-Faltenbrot
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 Portionen
Składniki
Teig
-
Mehl und etwas mehr zum Ausrollen600 g
-
Wasser lauwarm300 g
-
Hefe (40 g)1 Würfel
-
Zucker½ TL
-
Salz2 TL
-
Öl50 g
Knoblauchbutter und Fertigstellung
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten120 g
-
Knoblauchzehen2
-
Zwiebel halbiert1
-
Petersilie ohne Stiele½ Bund
-
Salz1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
1208 kJ /
289 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
2.3 g
Węglowodany
36 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Feste feiern
109 Przepisów
Niemcy
Niemcy