Urządzenia i Akcesoria
Balletjes in Tomatensaus op grootmoeders wijze
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portie
Składniki
Gehaktballetjes
-
gemengd gehakt500 g
-
ei1
-
paneermeel of panko2 el
-
mosterd1 tl
-
fijn zout¼ tl
-
zwarte peper, gemalen¼ tl
-
paprikapoeder of chilipoeder1 tl
-
water1000 g
-
rundsvlees bouillonblokje (voor 0,5 l)1
-
laurierbladeren, gedroogd2
-
tijm, verse1 takje
-
zwarte peperkorrels4
Tomatensaus
-
sjalot gehalveerd1
-
boter35 g
-
bloem45 g
-
halfvolle melk200 g
-
tomaten passata200 g
-
tomatenpuree (geconcentreerd)70 g
-
rozemarijn, gedroogd, gemalen¼ tl
-
tijm, gedroogd¼ tl
-
oregano, gedroogd¼ tl
-
peper¼ tl
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portie
Sód
1323.3 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
1876.6 kJ /
448.5 kcal
Tłuszcz
29.3 g
Błonnik
4.2 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
22.1 g