Urządzenia i Akcesoria
Mee Siam Kuah
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 portions
Składniki
-
cooking oil70 g
-
prawn shell150 g
-
water1400 g
-
dried chillies desseded, soaked to soften40 g
-
onion300 g
-
garlic cloves3
-
shrimp paste (belacan)25 g
-
dried shrimp30 g
-
fermented bean paste (taucu)60 g
-
unsalted toasted peanuts15 g
-
tamarind paste2 tbsp
-
sugar5 tbsp
-
salt2 tsp
-
raw medium sized prawn deveined, deshelled300 g
-
rice vermicelli presoaked in water to soften300 g
-
bean sprouts (taugeh)130 g
-
fried tofu (tofu pok), cut in 4 pieces60 g
-
fresh chives20 g
-
fried shallots2 tbsp
-
limes cut in halves3
-
hard-boiled eggs cut in halves3
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1702.9 mg
Białko
23.1 g
Kalorie
2362.2 kJ /
564.6 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
74.6 g