Urządzenia i Akcesoria
Warm broccoli salad with rocket pesto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions
Składniki
Rocket pesto
-
Parmesan cheese cut into pieces60 g
-
lemon zested and juiced1
-
pine nuts30 g
-
garlic cloves2
-
rocket60 g
-
extra virgin olive oil70 g
-
sea salt¼ tsp
Broccoli salad
-
broccoli cut into florets500 g
-
cherry tomatoes halved250 g
-
feta cheese crumbled150 g
-
red onion thinly sliced1
-
lemon cut into halves1
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
479.3 mg
Białko
11.3 g
Kalorie
1240.5 kJ /
296.5 kcal
Tłuszcz
23.5 g
Błonnik
3.9 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
13.8 g