Vegan bolognese

4.8 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Vegan cheese substitute
  • cashews
    85 g
  • nutritional yeast
    15 g
  • garlic powder
    2 pinches
  • salt
    ½ tsp
Sauce
  • red kidney beans (400 g), rinsed and drained
    1 can
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • garlic cloves
    3
  • celery cut into pieces
    100 g
  • carrot cut into pieces
    150 g
  • brown onion cut in eighths
    1
  • red wine
    100 g
  • chopped tomatoes (400 g)
    1 can
  • tomato paste
    50 g
  • dried Italian herbs
    ¼ tsp
  • dried oregano
    ½ tsp
  • sugar
    1 tsp
  • sea salt
    1 ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • pasta vegan (see Tip)

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1434.9 mg
Białko 13.6 g
Kalorie 1452.8 kJ / 347.2 kcal
Tłuszcz 15.4 g
Błonnik 9.4 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 36.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji