Urządzenia i Akcesoria
Seafood Congee
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
8 portions
Składniki
-
cooking oil20 g
-
prawn shell200 g
-
water1500 g
-
ginger, fresh15 g
-
anchovies (ikan bilis)10 g
-
short grain rice washed120 g
-
dried scallops20 g
-
blue swimmer crabs (flower crabs) cut into 54
-
lala clams1000 g
-
prawn meat300 g
-
fried shallots to garnish20 g
-
parsley leaves chopped, to garnish1 sprig
-
bird's eye chilli (chilli padi) chopped, to garnish2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1085.3 mg
Białko
27.6 g
Kalorie
1000.3 kJ /
239.1 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0.3 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
18.8 g