Urządzenia i Akcesoria
Sambal Udang Petai (Spicy Stinky Bean Prawns)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
3 portions
Składniki
-
shallots80 g
-
garlic cloves4
-
candlenuts (buah keras)5
-
roasted shrimp paste (belacan)20 g
-
dried chillies rinsed, soaked and deseeded10
-
cooking oil40 g
-
onions (approx 1 onion), cut in thin slices100 g
-
stink beans (petai) peeled, split in halves, cores removed100 g
-
salt1 pinch
-
sugar20 g
-
medium-sized prawns deshelled and deveined200 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
633.7 mg
Białko
17.7 g
Kalorie
1355.6 kJ /
324 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
30.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Nikmat Raya
15 Przepisów
Międzynarodowy
Międzynarodowy