Urządzenia i Akcesoria
Pistacjanki
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 sztuk
Składniki
-
40 g orzechów pistacjowych, łuskanych, niesolonych
-
300 g mleka
-
20 g cukru
-
80 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 szczypta soli
-
300 g kremu pistacjowego (patrz wskazówka)
-
60 g malin, mrożonych60 g malin, świeżych (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
100 g sera mascarpone podzielonego na kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
89.9 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
1833.8 kJ /
438.3 kcal
Tłuszcz
19.9 g
Błonnik
2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
54.6 g