Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pierożkami gyoza
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
1 ząbek czosnku
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki suszonych płatków chili
-
2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
4 łyżki sosu sojowego
-
1 łyżka oleju sezamowego
-
900 g wody
-
70 g liści szpinaku baby, świeżych
-
5 - 10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
2 opakowania pierożków gyoza wegetariańskich lub z mięsem (po 230-250 g każde)
-
cebule dymki posiekane, do dekoracji
-
ziarna sezamu białego lub czarnego, do dekoracji
-
suszone płatki chili do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2355.7 mg
Białko
24.4 g
Kalorie
3003.6 kJ /
717.9 kcal
Tłuszcz
7.4 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
136.3 g