Urządzenia i Akcesoria
Pulpety po myśliwsku
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
10 g grzybów, suszonych
-
200 g gorącej wody
-
500 g mięsa mielonego, mieszanego, wieprzowo-wołowego podzielonego na kawałki
-
1 jajko
-
20 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
150 g ogórków kiszonych przekrojonych na pół
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
2 ząbki czosnku
-
20 g oleju
-
250 g wody
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
½ łyżeczki cukru
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 liść laurowy, suszony
-
mąka pszenna do obtoczenia
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
25 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
938.6 mg
Białko
25.8 g
Kalorie
1721 kJ /
411.3 kcal
Tłuszcz
30 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
9.5 g
Węglowodany
13.2 g