Mejillones a la marinera

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porciones

Składniki

  • 20 g de aceite vegetal
    20 g de aceite de oliva
  • 170 - 200 g de poro sólo las partes blancas, en rodajas (1 cm)
  • 250 g de vino blanco seco
  • 200 g de agua
  • 1 hoja de laurel seca
  • 2 ramita de tomillo fresco sólo hojas
  • ½ cdita de sal
  • 2 - 3 pizcas de pimienta negra molida
  • 800 - 1000 g de mejillones frescos limpios
  • de perejil picado, para decorar
  • limón amarillo cortada en cuartos, para rociar
  • baguette en rodajas, para servir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porciones

Sód 3794.6 mg
Białko 110.3 g
Kalorie 5305.5 kJ / 1268 kcal
Tłuszcz 40.5 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 6.5 g
Węglowodany 67.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...