Urządzenia i Akcesoria
Ślimaczki z pesto na parze
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
8 sztuk
Składniki
-
masło do natłuszczenia
-
360 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
190 g mleka
-
5 g cukru
-
1 opakowanie suchych drożdży, (7-8 g, patrz wskazówka)25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
80 g mąki pszennej pełnoziarnistej
-
2 jajka
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
1 łyżeczka bazylii, suszonej
-
1 łyżeczka soli
-
4 łyżki czerwonego pesto (patrz wskazówka)
-
2 - 3 łyżki słonecznika łuskanego
-
1200 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
692.9 mg
Białko
10.7 g
Kalorie
1312.5 kJ /
313.7 kcal
Tłuszcz
9.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
46.5 g