Veneziane mignon
TM6 TM5 TM31

Veneziane mignon

5.0 (3 oceny)

Składniki

Pasta sfoglia

  • 200 g di burro congelato a pezzi (1-2 cm)
  • 200 g di farina tipo 00 + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale
  • 90 g di acqua fredda + q.b.

Pan di Spagna

  • 10 di burro
  • 4 uova
  • 100 g di zucchero
  • 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
    lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
  • 120 g di farina tipo 00
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)

Farcitura

  • 530 g di latte
  • 50 g di limoncello
  • 2 uova
  • 100 g di zucchero
  • 40 g di farina tipo 00
  • 180 g di liquore Strega

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1904 kJ / 455 kcal
Białko
8.8 g
Węglowodany
56.3 g
Tłuszcz
19 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r91416