Béarnaise sauce
TM6 TM5

Béarnaise sauce

4.1 (16 ocen)

Składniki

  • 2 oz shallots, halved
  • 1 sprig fresh tarragon, leaves only
  • 2 oz dry white wine
  • 1 tbsp white wine vinegar (preferably tarragon vinegar)
  • 7 oz unsalted butter, cut into pieces
  • 4 egg yolks, from large eggs
  • 1 tsp salt
  • 1 pinch ground black pepper

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1179.9 kJ / 282 kcal
Białko
2.1 g
Węglowodany
2.4 g
Tłuszcz
29.2 g
Tłuszcz nasycony
17.9 g
Błonnik
0.3 g
Sód
397.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r91287