Urządzenia i Akcesoria
Egg Salad in Crispy Easter Nests
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 pieces
Składniki
Eggs
-
large eggs cold6
-
water to fill to 1 liter mark
Easter Nests
-
unsalted butter to grease
-
all-purpose flour plus extra to dust9 oz
-
olive oil1 oz
-
water4 oz
-
salt½ tsp
Egg Salad
-
fresh parsley leaves only2 sprigs
-
shallot½ oz
-
sour cream1 oz
-
yellow mustard2 tsp
-
mayonnaise2 tsp
-
vinegar2 tsp
-
salt to taste½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
fresh chives (opcjonalnie) to garnish
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
351.2 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
672.6 kJ /
160.7 kcal
Tłuszcz
7.1 g
Błonnik
0.7 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Węglowodany
17 g