Wersje kompatybilne
Kızarmış Ekmekler Üstünde Kuşkonmaz Kreması ve Yumurta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kuşkonmaz Kreması
- 500 g su
- 350 g kuşkonmaz, sert odunsu kısmı atılmış, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
- 1 diş sarımsak
- 70 g sızma zeytinyağı
- 20 g dolmalık fıstık
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 2 dal maydanoz, sadece yaprakları
- 2 dal taze kekik, sadece yaprakları
Yumurta Haşlama
- 3 yumurta, buzdolabından alınmış
- 1000 g su
Birleştirme
- 6 dilim ekmek, kepekli, dilimlenmiş
- 50 g Parmesan peyniri, çok ince dilinlenmiş
- 8 - 10 damla balzamik sirke (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1418.9 kJ / 339.1 kcal
- Białko
- 13.2 g
- Węglowodany
- 27.8 g
- Tłuszcz
- 19.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 439.3 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r906135