Homemade miso soup
TM6

Homemade miso soup

5.0 (2 oceny)

Składniki

  • 10 g dried wakame leaves
  • 1 piece kombu (12 x 12 cm)
  • water, to soak
  • 1000 g water
  • 20 g sake
  • 20 g mirin
  • 20 g bonito flakes
  • 100 g shiro (white) miso paste
  • 300 g silken tofu, cut into cubes (1-2 cm)
  • 2 spring onions/green onions, finely sliced, to garnish

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
512 kJ / 122.4 kcal
Białko
9.7 g
Węglowodany
9.3 g
Tłuszcz
4.9 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
2.2 g
Sód
982.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r906063