Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kıtır
- 50 g un
- 50 g şeker
- 40 g tereyağı, soğuk, parçalara bölünmüş (2-3 cm)
Hamur
- 250 g süt
- 100 g şeker
-
30
g taze maya, ufalanmış
lub 3 tk kuru maya - 2 yumurta
- 520 g un, tezgahı unlamak için ekstra un
-
1
tk vanilya şekeri (thermomix ile yapılmış)
lub 2 tk şekerli vanilin - 80 g tereyağı, oda sıcaklığında, parçalara bölünmüş
- 1 tutam tuz
- sıvı yağ, kaseyi yağlamak için
Çilekli Kıtır Çörek
- 350 - 360 g çilek, ikiye bölünmüş
- Wartości odżywcze
- na 1 adet
- Kalorie
- 1056.1 kJ / 252.4 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 40.1 g
- Tłuszcz
- 7.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 28.5 mg
Alternatywne przepisy
/search/pl-PL?limit=12&lazyLoading=true&accessories=includingFriend%2CincludingBladeCoverWithPeeler%2CincludingCutter%2CincludingSensor&includeRating=true&like=r902845