Urządzenia i Akcesoria
Gluten free focaccia bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
12 portions
Składniki
-
extra virgin olive oil plus extra to grease20 g
-
blanched almond55 g
-
gluten free cornflour220 g
-
gluten free plain white flour110 g
-
dried instant yeast or 25 g fresh yeast2 ½ tsp
-
white sugar2 tsp
-
xanthan gum2 tsp
-
sea salt2 tsp
-
water310 - 350 g
-
fresh rosemary leaves only1 sprig
-
rock salt1 tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
488.2 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
603.2 kJ /
144.2 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Węglowodany
22.6 g