Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem

Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem

4.5 82 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 500 g ziemniaków przekrojonych na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 70 g cebuli czerwonej, przekrojonej na pół
  • 130 - 140 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
  • 1200 g wody
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 2 szczypty chili, suszonego mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 200 g jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 182.3 kcal / 762.6 kJ
Białko 6.3 g
Tłuszcz 9.4 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 3.4 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 643.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji