Pikle z łodyg jarmużu

Pikle z łodyg jarmużu

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 24 godz. 40 min
1 słoik

Składniki

Marynata
  • 1000 g wody
  • 300 g octu spirytusowego 10%
  • 100 g cukru
  • 30 g soli
  • 300 - 400 g jarmużu tylko łodygi, pokrojone na 3-4 cm kawałki
  • 20 g cebuli pokrojonej w pióra
  • 10 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych w plastry
Pikle
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • ½ łyżeczki kolendry, świeżej
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 10 ziaren pieprzu czarnego

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 664.9 kcal / 2782 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 4.5 g
Węglowodany 141.7 g
Błonnik 15.4 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Sód 11814.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji