
Urządzenia i Akcesoria
Gnocchi z topinamburu z sosem grzybowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Gnocchi
-
700 g wody plus dodatkowa ilość do ugotowania gnocchi
-
1 ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do ugotowania gnocchi
-
600 g topinamburu obranego, pokrojonego na 2 cm kawałki
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 jajko
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżka oliwy z oliwek do ugotowania gnocchi
Sos grzybowy
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 ząbek czosnku
-
40 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
30 g masła
-
250 g grzybów, świeżych np. podgrzybków
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
170 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
744.8 kcal /
3116.2 kJ
Białko
18.1 g
Tłuszcz
27.5 g
Węglowodany
108.1 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
14.8 g
Sód
1362.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska