Urządzenia i Akcesoria
Pepper, Onion and Sausage Galettes
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions
Składniki
Pastry
-
plain flour plus extra for rolling440 g
-
fine sea salt¾ tsp
-
fresh thyme leaves2 tsp
-
unsalted butter diced, plus extra for greasing220 g
-
water70 - 100 g
Filling
-
red onions quartered400 - 500 g
-
olive oil30 g
-
red peppers cut in strips (5 mm)350 - 400 g
-
courgettes cut in strips (5 mm)350 - 400 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
-
raw sausages400 g
-
milk1 Tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
13.3 g
Kalorie
2663 kJ /
636 kcal
Tłuszcz
40.1 g
Węglowodany
55.6 g